Századok
Menü

A nemzeti alaptantervről

Nem vitás, hogy nagy szükség van a történelemtanítás megújítására. Ezt felismerve dolgozták ki az Oktatás 2030 Projekt keretében az új Nemzeti alaptanterv tervezetét. A dokumentum számos követendő ötletet tartalmaz, ám ezek megvalósíthatósága sokszor kérdéseket vet fel.

Úgy véljük - és ezzel nem vagyunk egyedül -, hogy szükség lett volna már a készítés fázisában is a szakmai egyesületekkel történő egyeztetésre, hogy a megújulás jogos igénye valóban teljesülhessen, egyelőre a tartalmi szabályozó szintjén. Bár a NAT készítői 2017 őszén megkeresték a Tagozatot, hogy háttéranyag  készüljön a meginduló munkához, további egyeztetés nem történt a készítők és a Tagozat között, emiatt a Tagozat a tervezetet véleményezni csak nyilvánosságra hozatala után tudja.

További részletekért látogasson el Tanári Tagozat honlapjára.

Legutóbbi lapszámok
Facebook
Támogatóink
 
 
 
Az adó 1%-ának felajánlása
A Magyar Történelmi Társulat köszönettel fogad minden olyan támogatást, amely hozzásegíti tudományos és ismeretterjesztő céljai megvalósításához (adószám: 19007706-1-43). Ha a Századokat támogatná, akkor ezt az adószámot tüntesse fel a nyilatkozaton. Köszönjük!