Századok
Menü

A Magyar Történelmi Társulat felhívása történeti tárgyú szaktanulmány megírására

A Magyar Történelmi Társulat 2017-ben ünnepli alapítása 150. évfordulóját. Ebből az alkalomból pályázatot hirdetünk szaktanulmány készítésére a történelem iránt érdeklődők számára. A téma a Magyar Történelmi Társulat 1867 és 1914 közötti történetének egy-egy epizódja vagy a Társulat egy-egy jelentős tagjának életpályája, életműve. A dolgozat terjedelme minimum 15 000, maximum 40 000 karakter (szóközökkel), jegyzetekkel és irodalomjegyzékkel ellátva. (A jegyzetelés a Századok folyóirat közlési szabályzata szerint történjen.) A kész dolgozatokat csak e-mail-ben, csatolt word dokumentumban erre az e mail címre kérjük eljuttatni:  info@tortenelmitarsulat.hu legkésőbb 2017. szeptember 15-ig.

Kérjük, hogy a dolgozatokhoz minden pályázó adja meg elérhetőségeit (telefon, e-mail). A dolgozatokat öttagú zsűri bírálja el, melynek tagja az MTT elnöke és főtitkára.  Az első három helyezett pénzjutalomban részesül (150, 100, 75 ezer forint), a legjobb dolgozatoknak megjelentetési lehetőséget biztosítunk.

A pályázattal kapcsolatos esetleges kérdéseket az alábbi e mail-re várjuk info@tortenelmitarsulat.hu 

 

Budapest, 2017. március 15.

 

Hermann Róbert                                                                                                 Csukovits Enikő

       elnök                                                                                                                       főtitkár

Legutóbbi lapszámok
Facebook
Támogatóink
 
 
 
Az adó 1%-ának felajánlása
A Magyar Történelmi Társulat köszönettel fogad minden olyan támogatást, amely hozzásegíti tudományos és ismeretterjesztő céljai megvalósításához (adószám: 19007706-1-43). Ha a Századokat támogatná, akkor ezt az adószámot tüntesse fel a nyilatkozaton. Köszönjük!